Odbyte kursy i szkolenia

  • Diabetes – a Global Challenge – Stanford University Johns Hopkins University
  • Nutrition and Lifestyle in Pregnancy – Ludwig-Maximilians-Universität München (LMU)
  • Gut Check: Exploring Your Microbiome – University of Colorado Boulder
  • Design and Interpretation of Clinical Trials – Johns Hopkins University
  • Stanford Introduction to Food and Health – Stanford University
  • Public Health Perspectives on Sustainable Diets – Johns Hopkins University
  • Child Nutrition and Cooking – Stanford University
  • Vital Signs: Understanding What the Body Is Telling Us – University of Pennsylvania
  • Żywienie kliniczne dzieci – Polskie Towarzystwo Żywienia klinicznego dzieci
  • Interpretacja badań laboratoryjnych cz. VII i VIII – hormony żeńskie oraz męskie – Monika Gackowska
  • Żywienie dzieci w teorii i praktyce – dr Anna Bartnicka, Dawid Białowąs
  • Postepowanie dietetyczne w otyłości olbrzymiej – case study – Instytut Edukacji Żywieniowej
  • Praktyka pracy dietetyka sportowego – bilansowanie jadłospisów sportowców wyczynowych – case study – Instytut Edukacji Żywieniowej
  • Holistyczne podejście do człowieka – wyzwanie współczesnej dietetyki – Instytut Mikroekologii
  • Implikacje metaboliczne insulinooporności – dietoterapia z omówienie studium przypadków – dr Katarzyna Kowalcze
  • Gluten między efektem nocebo, a rzeczywistym problemem – dr Damian Parol
  • Cukrzyca oraz choroba refluksowa u osób aktywnych fizycznie – Mateusz Gawełczuk
  • Zastosowanie diet wegetariańskich w chorobach autoimmunologicznych i innych zaburzeniach zdrowotnych – studium przypadku – dr Hanna Stolińska
  • Diagnostyka laboratoryjna i dietoterapia chorób o podłożu autoimmunizacyjnym – studium przypadku – Monika Gackowska
  • Diagnostyka i dietoterapia chorób skóry – Monika Gackowska

 

Przeprowadzone kursy, wykłady, szkolenia

 

  • Od jelit do alergii – webinar

– Mikrobiota jelitowa – jakie ma znaczenie w naszym życi

– Probiotykoterapia – kiedy i jakie probiotyki stosować?

– Alergia, nietolerancja czy nadwrażliwość – jaka jest różnica i jak ją diagnozować?

– Dieta – czyli podstawa leczenia każdej choroby.

  • Reakcje krzyżowe – webinar

– Jak postępować z pacjentem, u którego występują reakcje krzyżowe?

– W przypadku których produktów lub grup produktów obserwuje się takie reakcje?

– Jak poprowadzić dietę?

 

 

 

 Napisane artykuły

 

  • Znaczenie witaminy D w aspekcie płodności Współczesna Dietetyka|2016-09-01
  • Strategie postępowania dietetycznego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego Współczesna Dietetyka 2017-01-02
  • Mikrobiota u dzieci ze spektrum autyzmu Współczesna Dietetyka 2017-03-03
  • Nietolerancja laktozy a alergia na białko mleka krowiego. Postępowanie dietetyczne Współczesna Dietetyka 2017-07-01
  • Mikrobiota jelitowa w jadłowstręcie psychicznym Współczesna Dietetyka 2018-11-01
  • Czy dieta ma znaczenie? Hipoalergiczni 2018-07-31
  • Terapia zaparć u niemowląt i dzieci FoodForum 2019-06-06
  • Insulinooporność a mikrobiota jelitowa FoodForum 2020-12-16
  • Nadwrażliwości pokarmowe w pigułce Kcalmar
  • Odczarujmy magiczny napój: czyli czy mała czarna naprawdę jest taka niezdrowa? Kcalmar
  • Badania w gabinecie dietetyka Kcalmar