Odbyte kursy i szkolenia
- Diabetes – a Global Challenge – Stanford University Johns Hopkins University
- Nutrition and Lifestyle in Pregnancy – Ludwig-Maximilians-Universität München (LMU)
- Gut Check: Exploring Your Microbiome – University of Colorado Boulder
- Design and Interpretation of Clinical Trials – Johns Hopkins University
- Stanford Introduction to Food and Health – Stanford University
- Public Health Perspectives on Sustainable Diets – Johns Hopkins University
- Child Nutrition and Cooking – Stanford University
- Vital Signs: Understanding What the Body Is Telling Us – University of Pennsylvania
- Żywienie kliniczne dzieci – Polskie Towarzystwo Żywienia klinicznego dzieci
- Interpretacja badań laboratoryjnych cz. VII i VIII – hormony żeńskie oraz męskie – Monika Gackowska
- Żywienie dzieci w teorii i praktyce – dr Anna Bartnicka, Dawid Białowąs
- Postepowanie dietetyczne w otyłości olbrzymiej – case study – Instytut Edukacji Żywieniowej
- Praktyka pracy dietetyka sportowego – bilansowanie jadłospisów sportowców wyczynowych – case study – Instytut Edukacji Żywieniowej
- Holistyczne podejście do człowieka – wyzwanie współczesnej dietetyki – Instytut Mikroekologii
- Implikacje metaboliczne insulinooporności – dietoterapia z omówienie studium przypadków – dr Katarzyna Kowalcze
- Gluten między efektem nocebo, a rzeczywistym problemem – dr Damian Parol
- Cukrzyca oraz choroba refluksowa u osób aktywnych fizycznie – Mateusz Gawełczuk
- Zastosowanie diet wegetariańskich w chorobach autoimmunologicznych i innych zaburzeniach zdrowotnych – studium przypadku – dr Hanna Stolińska
- Diagnostyka laboratoryjna i dietoterapia chorób o podłożu autoimmunizacyjnym – studium przypadku – Monika Gackowska
- Diagnostyka i dietoterapia chorób skóry – Monika Gackowska
![](https://halozuzka.pl/wp-content/uploads/2021/05/6.png)
Przeprowadzone kursy, wykłady, szkolenia
- Od jelit do alergii – webinar
– Mikrobiota jelitowa – jakie ma znaczenie w naszym życi
– Probiotykoterapia – kiedy i jakie probiotyki stosować?
– Alergia, nietolerancja czy nadwrażliwość – jaka jest różnica i jak ją diagnozować?
– Dieta – czyli podstawa leczenia każdej choroby.
- Reakcje krzyżowe – webinar
– Jak postępować z pacjentem, u którego występują reakcje krzyżowe?
– W przypadku których produktów lub grup produktów obserwuje się takie reakcje?
– Jak poprowadzić dietę?
Napisane artykuły
- Znaczenie witaminy D w aspekcie płodności Współczesna Dietetyka|2016-09-01
- Strategie postępowania dietetycznego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego Współczesna Dietetyka 2017-01-02
- Mikrobiota u dzieci ze spektrum autyzmu Współczesna Dietetyka 2017-03-03
- Nietolerancja laktozy a alergia na białko mleka krowiego. Postępowanie dietetyczne Współczesna Dietetyka 2017-07-01
- Mikrobiota jelitowa w jadłowstręcie psychicznym Współczesna Dietetyka 2018-11-01
- Czy dieta ma znaczenie? Hipoalergiczni 2018-07-31
- Terapia zaparć u niemowląt i dzieci FoodForum 2019-06-06
- Insulinooporność a mikrobiota jelitowa FoodForum 2020-12-16
- Nadwrażliwości pokarmowe w pigułce Kcalmar
- Odczarujmy magiczny napój: czyli czy mała czarna naprawdę jest taka niezdrowa? Kcalmar
- Badania w gabinecie dietetyka Kcalmar